De-a râsu’-plânsu’, la Consiliul Județean Argeș! Drumul județean Stoenești – Dragoslavele a fost inaugurat cu fast de autorități pe 1 noiembrie 2018, după ce aceștia s-au chinuit timp de 4 ani să asfalteze 3,8 km. La aproape 8 luni distanță s-a ales „praful” de lucrare.

Drum distrus la 8 luni de la inaugurare. Foto: Muscel TV

Drum distrus la 8 luni de la inaugurare! Pe 1 noiembrie 2018, conducerea Consiliului Județean Argeș, în frunte cu președintele Dan Manu, anunța inaugurarea DJ 725 Stoenești –  Dragoslavele. Aceștia au mers la fața locului pentru pentru a lua act de realizarea lucrărilor de asfaltare a drumului județean. La eveniment nu a lipsit nici președintele PSD Argeș, Șerban Valeca.

Cu această ocazie, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a punctat faptul că lucrările de modernizarea a DJ 725 Stoenești – Dragoslavele au fost unele complexe care au presupus pe lângă asfaltarea propriu-zisă și executarea unor alte lucrări (podețe, ziduri de sprijin).

Așa arăta drumul județean la inaugurare.

Atât de complexe au fost lucrările că, la niciun an distanță, drumul s-a rupt. Asfaltul a cedat, odată cu peretele de sprijin, la mijlocul tronsonului. Circulația are loc în acest moment alternativ pe o singură bandă.

Ce spun reprezentanții CJ Argeș

Deși drumul a fost inaugurat în noiembrie 2018, recepția lucrărilor nu au fost făcută nici până în prezent. De precizat că lucrarea a fost realizată de Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș, care se află sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Foto: Muscel TV.

Reprezentanții Consiliului Județean susțin că problema a apărut în urma ploilor abundente din ultima vreme, dar și din cauza nerespectării restricțiilor de tonaj. Pe respectivul drum, circulația vehiculelor rutiere cu masă totală maximă admisă mai mare de 8,5 tone este restricționată.

„Pe drumul județean Stoenești-Dragoslavele s-a produs o fisură din cauza ploilor abundente din ultima perioada, dar și a depășirii gabaritului (transport de lemne) și nerespectării restricției de circulație din zona respectivă. În cursul săptămânii viitoare, Regia Județeană de Drumuri Argeș va interveni pentru a remedia situația… La momentul deplasării în teren a conducerii CJ Argeș și Regiei de Drumuri (n.r. 1 noiembrie 2018), se finalizase turnarea stratului de asfalt pe DJ Stoenești-Dragoslavele. În prezent, se lucrează la: parapete protecție, șanțuri și rigole. După finalizarea tuturor categoriilor de lucrări, se întocmește proces verbal de Recepție la terminarea  lucrărilor… Lucrarea va fi finalizată peste aproximativ o lună.”, informează CJ Argeș.