Marți seară, o doctoriță din Argeș a fost dusă la închisoare. Anca Alexandrescu, medic în cadrul Camerei de Primiri Urgențe a de la Spitalului Județean de Urgență Pitești, a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Doctoriță din Argeș, dusă la închisoare! Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, marți, recursul în casație înaintat de Anca Alexandrescu, fosta șefă a Direcției de Sănătate Publică Argeș și medic în cadrul CPU.

Anca Alexandrescu s-a predat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, fiind încarcerată la Penitenciarul Mioveni. De acolo, urmează să fie transferată la Penitenciarul Craiova.

Aceasta are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni, fiind condamnată în luna mai, după ce a fost acuzată că prin farmacia pe care o deţine a prescris şi decontat reţete fictive. Vezi ştirea iniţială aici.

A depus recurs în casație la ÎCCJ, iar pe 8 octombrie, instanța supremă a dispus suspendarea executării până la soluţionarea recursului în casaţie( citeşte aici amănunte). Cunoscuta doctoriță s-a bucurat de libertate o lună.

Pe data de 5 noiembrie instanţa a rămas în propunţare şi marţi a dat sentinţa definitivă.

” Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpata Alexandrescu Anca Elena împotriva deciziei penale nr. 467/A din 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016. Obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 noiembrie 2019.” se precizează în sentinţă.