Fosta șefă a DSP Argeș, Anca Alexandrescu, a fost eliberată din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepsei în dosarul în care a fost condamnată la 3 ani și jumătate  de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată.

După condamnare, Anca Alexandrescu, în vârstă de 48 de ani, fost medic la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş, a depus recurs în casație la Înalta Curte.  Marți, 8 octombrie, instanța supremă a dispus suspendarea executării până la soluţionarea recursului în casaţie.

„Admite în principiu cererea de recurs în casaţie. (…) Conform dispoziţiilor art. 441 din Codul de procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr. 467/A din data de 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016, în parte, în ce o priveşte pe recurenta Alexandrescu Anca Elena, până la soluţionarea pe fond a recursului în casaţie.

Conform art. 441 alin. 1 cu referire la art. 215 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe perioada suspendării hotărârii, recurenta inculpată Alexandrescu Anca Elena trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia municipiului Piteşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată”, se arată în hotărârea instanței.

De asemenea, ÎCCJ a dispus trimiterea cauzei completului C7, în vederea judecării recursului în casaţie. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 5 noiembrie 2019.

Pe 15 mai, Anca Alexandrescu  a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de înşelăciune în formă continuată.

Mai multe informații despre acest subiect aici.