Imagini incredibile, filmate de un şofer, pe Transfăgărăşan. La Vidraru un urs a tras tomberonul în faţa maşinii. Mamiferul a lăsat ghena în mijlocul şoselei şi a fugit. Totul s-a petrecut în zona turistică intens tranzitată.

La Vidraru un urs a tras tomberonul în faţa maşinii! Animalul se afla chiar pe şoseaua de lângă baraj. Părea familiarizat cu locul. S-a dus la scările care fac accesul către statuia lui Prometeu, simbol al electricităţii, acolo unde sunt amplasate tomberoanele. A luat unul dintre ele şi ridicându-se în două picioare l-a tras în mijlocul şoselei.

 

După ce a ajuns cu el unde voia, l-a abandonat blocând trecerea maşinilor de parcă ar fi vrut să-i şicaneze pe şoferi.

Apariţia urşilor la Vidraru a fost semnalată de multă vreme. Cetatea Poienari a fost închisă pentru vizitatori din această cauză. În urmă cu câteva zile, un urs a atacat un jandarm de la postul Hidrocentralei Vidraru, după cum preciza Inspectorul şef al IJJ Argeş, Gheorghe Lupescu. „Am avut un caz acum două săptămâni la Vidraru. Ursul s-a repezit în subofițerul de la poartă. A pus grilajul, o chestie metalică, pentru a se apăra. Situația nu este deloc bună” spunea şeful IJJ Argeş.

Un caz deosebit de grav este cel al unui bărbat care a fost atacat de urs într-o pădure din Curtea de Argeș. Acesta a fost rănit grav și i-a fost amputat un picior.