Florin Cristian Ioniță, deținutul de la Penitenciarul Mioveni care a evadat pe 6 noiembrie, în timp ce se afla la un spital din Pitești pentru investigații medicale, a fost trimis în judecată.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

Deținutul, în vârstă de 24 de ani, din comuna Miroși, urmează a fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de evadare și distrugere. În momentul evadării, acesta a sărit de pe geamul unității sanitare pe o mașină și a provocat îndoirea capotei unui autoturism, care aparține Casei de Asigurări de Sănătate Argeș. În dosar, CAS Argeș s-a constituit parte vătămată.

Reamintim că, înainte de evadare, tânărul era încarcerat de o zi la Penitenciarul Mioveni, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi o lună pentru loviri şi alte violenţe. Aşa cum prevede procedura, acesta trebuia să fie supus unor investigaţii medicale, mai ales că bărbatul era suspect de TBC. A fost condus la Centrul de Diagnostic şi Tratament Piteşti, unde a reușit să evadeze pe geamul unității medicale, în timp ce se afla într-un cabinet de radiologie.

Evadatul a fost capturat după o noapte de căutări. Pentru prinderea acestuia, polițiștii au fost efectuat uz de armă. Au fost trase mai multe focuri de armă în plan vertical. Mai multe detalii despre acest subiect aici.