UPDATE-Video-Incendiu devastator la Valea lui Enache! Focul a fost stins în 5 ore

Update- Proprietarul furajelor mistuite în timpul unui incendiu devastator la Valea lui Enache acuză că focul a fost pus intenţionat. Dan Petrescu este fermierul care a protestat aducând sute de oi în centrul municipiului Curtea de Argeş. Acesta a protestat şi în faţa Ministerului Agriculturii fiind nemulţumit de modul în care au fost atribuite păşunile.  „Mi-au ars 10.000 de baloţi. Mi-au dat foc întenţionat la 10.000 de baloţi”, a declarat fermierul. El este convins că focul a fost pus din răzbunare după ce a depus numeroase plângeri prin care atrăgea atenţia asupra ilegalităţii unor licitaţii ce-i privesc pe fermieri.

În prezent poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Curtea de Argeş se află la faţa locului pentru cercetări. A fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

Un incendiu devastator a izbucnit, miercuri seară târziu, în satul Valea lui Enache, din comuna Băiculeşti. A ars un depozit de furaje, improvizat pe un teren împrejmuit, cu aproximativ 30 de tone de hrană pentru animale.

Incendiu devastator provocat de inconştienţă! Deşi afară era un vânt puternic, un locuitor, nu s-a stabilit încă cine, a dat foc vegetaţiei uscate, cel mai probabil cu intenţia de a-şi curăţa terenul. Flăcările s-au extins repede ajungând în zona, împrejmuită, în care erau depozitaţi aproximativ 10.000 de baloţi cu plante furajere pentru animale. Odată ajuns acolo, focul nu a mai putut fi stăvilit. Două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Curtea de Argeş au mers în zonă. Opt pompieri au intervenit, însă şansele lor de a mai salva ceva au fost nule în faţa vântului năprazic.

Au ars aproximativ 30 de tone de furaje care ar fi trebuit să asigure hrana animalelor pe timpul iernii, la mai mulţi locuitori din Valea lui Enache. Intervenţia pompierilor a durat 5 ore, focul fiind stins în această dimineaţă. Militarii au plecat din zonă după ce s-au asigurat că nu mai e nici măcar o scânteie ce ar fi putut reaprinde focul, din cauza vântului care nu s-a oprit.