Marţi, prefectul Adrian Bughiu a semnat ordinul de demitere al unui primar din Argeş. Este vorba de edilul oraşului Costeşti, Ion Baicea, care în luna ianuarie a pierdut definitiv, procesul prin care a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

Primar demis de prefect! Astăzi,  a fost emis Ordinul privind constatarea încetării mandatului de primar al orașului Costești, deținut de Baicea Ion. „Ordinul a fost emis ca urmare a adresei Agenției Naționale de Integritate prin care se aduce la cunoștința Instituției Prefectului – Județul Argeș, faptul că Raportul de evaluare cu privire la starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Baicea Ion, primar al orașului Costești, a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României 90/10.01.2020 și se solicită comunicarea măsurilor dispuse la finalizarea procedurilor disciplinare, cu respectarea prevederilor art. 25 alin. (1) – (4) din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative. Ordinul poate fi contestat în termen de 10 zile, la Tribunalul Argeș” se arată în comunicatul remis de Prefectura Argeş..

Potrivit ANI, primarul Baicea a fost stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 ianuarie 2013 întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calităţile de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Costeşti, în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Costeşti şi în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Costeşti. Edilul a pierdut proceul la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie.