Profitând de faptul că ceața a amânat meciul dintre FC Argeș și Petrolul, mai mulți suporteri ai echipei oaspete și-au făcut de cap, sâmbătă seara, în centrul Piteștiului.

O parte dintre suporterii Petrolului au mers în centrul Piteștiului, de unde și-au cumpărat băuturi alcoolice. În timp ce se aflau în zona unui local au început să se manifeste recalcitrant. Scandalizau, înjurau, spărgeau sticle de bere sau aruncau cu ele în oamenii din zona unei terase.

Imagine

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi argeșeni. Suporterii nu s-au supus somațiilor forțelor de ordine, de a înceta și de a a se îndrepta înapoi spre mijloacele de transport.

Suporterii au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Pitești

Echipajele de intervenție i-au săltat pe o parte dintre suporteri și i-au condus în zona Colegiului Tehnic „Armand Călinescu”, acolo unde îi așteptau autocarele. Însă nu toți au fost înțelegători.

Ocupanții unuia dintre autocare, în jur de 30 de persoane, au refuzat să urce și nu s-au supus solicitării de a înceta cu scandalul. Traficul a fost blocat în zonă pentru câteva minute, timp în care oamenii legii au culcat la pâmânt mai mulți suporteri pentru a potoli spiritele. În cele din urmă, aceștia au fost urcați în autocar și escortați până la Poliția Municipiului Pitești, fiind sancționați.

Imagine

„Cei in cauză au fost conduși la sediul poliției în vederea stabilirii identității și luării măsurilor legale care se impun. Reamintim ca Legea 61 din 1991, privind norme de conviețuire socială, sancționează adresarea de injurii, expresii jignitoare, amenințări cu acte de violență, provocarea de scandal și aruncarea de obiecte sau substanțe, cu amendă cuprinsă între 200 și 1000 de lei”, informează IPJ Argeș.

Precizăm că meciul dintre FC Argeș – Petrolul a fost amânat, sâmbătă, din cauza ceții dense care a înconjurat stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Partida a fost reprogramată pentru duminică, 17 noiembrie, de la ora 12:00.

 Foto: Info Trafic Pitești/ Info Trafic Argeș