Primarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, declarat incompatibil!

Curtea Supremă a dat decizia definitivă! Primarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, declarat incompatibil. ÎCCJ a respins recursul depus de edilul piteştean.

Cornel Constantin Ionică, declarat incompatibil printr-o decizie a ÎCCJ. „Respinge recursul declarat de Ionica Constantin Cornel împotriva sentinţei nr.199/F-Cont din 18 octombrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti-Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.”, se precizează în sentinţă.

Primarul Piteştiului a fost declarat incompatibil de Agenţia de Integritate Naţională, în martie 2016, pe motiv că în perioada câor hotărâri prinn care erau atribuite ginerelui său spaţii din domeniul public al Piteştiului.

„În perioada exercitării mandatului 2008-2012, (Cornel Ionică – n.red) a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său, este asociat și administrator (prin validarea protocoalelor, societățile comerciale au beneficiat de folosința unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural).

De asemenea, acesta a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 08 iulie 2010 în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitești și S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic și administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosința unor suprafețe de teren aparținând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate)” se preciza în raport ANI.

În octombrie 2017 Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia depusă de primar împotriva raportului ANI. Cornel Constantin Inică nu a cedat şi a declarat recurs împotriva deciziei instanţei argeşene. A pierdut şi la ÎCCJ, prim urmare va pierde funcţia. Cornel Constantin Ionică a anunţat că şi-a contactat avocaţii pentru a vedea dacă mai există şi alte căi de atac.