Câinii ciobănești au atacat un grup de turiști, în Făgăraș!

Câinii ciobănești care păzesc o stână din Căldarea Capra, în Munții Făgăraș, au atacat trei turiști. Ca să scape oamenii au fugit, însă, unul dintre ei a fost mușcat. Salvamontiștii argeșeni au intervenit.

Cei trei turiști se aflau,luni seara, pe traseu în Căldarea Capra, dorind să ajungă la Bâlea Lac. Atunci când au trecut prin apropiere de stână, câinii ciobănești s-au năpustit asupra lor. Turiștii au fugit, însă unul dintre ei a fost mușcat de picior.

Câinii ciobănești a împrăștiat grupul, astfel că, cel rănit la nimerit pe cărare, în sus, către Bâlea Lac, ceilalți doi, în jos, spre Capra. Au fost chemați în ajutor salvamontiștii. Înarmați cu spray-uri cu piper și bețe de schi, reprezentanții patrulei de la Cota 2000 au pornit în ajutorul turiștilor.

Intervenția salvamontiștilor s-a încheiat la miezul nopții. Au depistat primii turiști, care speriați fiind fugiseră în jo, Celui de-al treilea, turistul mușcat, i-a fost teamă să coboare pe același traseu și a urcat la Bâlea Lac de unde a fost luat de o mașină.

Nu este primul grup atacat de câinii ciobănești. În urmă cu puțin timp, un turist german a fost fugărit de un haită de câini ciobănești tot în zona Capra. Turistul a alunecat pe o piatră și a suferit o entorsă. Chiar și salvamontiștii au avut probleme cu atacurile câinilor sălbăticiți.