Doi tineri piteșteni suspectați că vindeau cannabis și ecstasy liceenilor din Pitești au ajuns în arest, fiind reținuți de procurorii DIICOT Pitești. Aceștia au convins alți doi tineri, consumatori cărora le vindeau droguri să devină traficanți.

Acțiunea ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Pitești s-a derulat miercuri.  S-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.Tinerii reținuți sunt supectați că vindeau cannabis și ecstasy în apropiere liceelor din Pitești, cumpărătorii fiind, în general, elevi.

Imagine

În cauză s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2020 – iunie 2020, cei doi inculpați, în vârstă de 20 respectiv 21 de ani, au comercializat droguri de risc şi de mare risc, pe raza municipiului Pitești.
În cursul aceleiași zile, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Pitești, în urma cărora au fost ridicate telefoane mobile, două laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea și consumul substanţelor cu efect psihoactiv, precum și aproximativ 15 grame de fragmente vegetale și 12 țigarete artizanale susceptibile a conține substanțe interzise.

Joi tinerii au fost prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, anunță DIICOT.