Update -Percheziții la tâlhari și hoți care jefuiau mall-uri! Furau din magazine renumite

Update- Polițiștii piteșteni l-au găsit pe ultimul suspect. Acesta a fost audiat la Pitești. Patru dintre bucureșteni au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind duși în arestul IPJ Argeș. Este vorba de frați și de concubinii acestora. Ceilalți trei suspecți au fost plasați sub control judiciar. 

Update- Şase dintre cei 7 suspeţi au fost  aduşi la Poliţia Municipiului Piteşti, la audieri. La percheziţii oamenii legii au ridicat mai mulţi saci cu haine, toate purtând mărci ale magazinelor din care indivizii au furat. De asemenea au fost găsite şi dispozitive cu magnet cu ajutorul cărora hoţii, îndepărtau sistemele antifurt de pe îmbrăcămintea pe care o furau.

Suspecţii operau în grup. Tinerele mergeau în cabinele de probă, avea la ele genţi mari. Pretextând că probează, mai multe modele, „soţii” rămaşi în magazin le cărau cantităţi mari de haine. Suspectele dădeau jos sistemele antifurt cu ajutorul magneţilor, puteau hainele în genţi şi ieşeau din magazin.

La unul dintre furturile de la Piteşti, paznicul şi-a dat seama ce se întâmplă. A vrut să-i oprească, moment în care a fost lovit de unul dintre bărbaţi. Afară, erau aşteptaţi de o altă tânără care le-a asigurat fuga cu o maşină. Anchetatorii au fost ajutaţi de imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a ajunge la suspecţi.

O serie de percheziții la tâlhari și hoți care jefuiau mall-uri, sunt efectuate de polițiștii piteșteni, în București, joi dimineaţă. Suspecții au comis numeroase jafuri în magazine de renume unde au furat haine și produse de lux.

Percheziții la tâlhari și hoți care au lovitură după lovitură în mai multe mall-uri din țară, dar și din Pitești. În județul nostru, gruparea acționat la Vivo cât și la Jupiter City. Au comis două furturi și o tâlhărie, reușind să dispară cu haine, cosmetice și lenjerie de corp produse de brand-uri renumite. Valoarea estimată de anchetatori este de 21.000 lei în județul Argeș, însă, prejudiciul cauzat de cei 7 suspecți este cu mult mai mare.

Descinderile au loc în București, în trei locuințe. Suspecții sunt rudă între ei, fiind vorba de un frate, sora lui și concubinii acestora, doi soți și un prieten apropiat. Se sune că la comiterea faptelor participau cu toţii, furând atât femeile cât şi bărbaţii.

Iată ce se spune în comunicatul de presă: „În dimineața zilei de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București la locuințele a 7 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada iulie – septembrie a.c., cei în cauză ar fi sustras diverse bunuri din magazine vestimentare situate în două centre comerciale din municipiul Pitești.

Totodată, aceștia sunt bănuiți că, pentru a-și asigura scăparea, ar fi agresat personalul de pază al unuia dintre magazine.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 21.000 de lei.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.”

 

După încheierea percheziţiilor suspecţii vor fi aduşi la audieri la Piteşti. Ancheta va fi extinsă, fiind indicii că cei 7 suspecţi au comis fapte similare şi în alte mall-uri din ţară.