Lumina Păcii a ajuns la Penitenciarul Mioveni

Un grup de jurnalisti de la agentia de presa Mediafax au vizitat, marti 4 Aprilie 2017, Penitenciarul-spital Jilava. Infiintat in anul 1973, prin desfiintarea Spitalului Vacaresti, spitalul trateaza anual peste 5.000 de oameni lipsiti de libertate. incadrat in categoria a III-a de competenta unitatea medicala trateaza si boli interne, boli cardiace sau cele de piele, afectiuni psihiatrice si asigura terapie intensiva. De asemenea, are in dotare un laborator clinic, o unitate de radiologie si o farmacie, capacitatea totala a unitatii fiind de 391 de paturi. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

Cercetașii de la Centrul local Dacia Felix au distribuit Lumina Păcii la Penitenciarul Mioveni. Este pentru prima dată când Lumina din peștera Bethleemului ajunge și la Mioveni. 

Proiectul „Lumina Păcii de la Betleem” a fost inițiat în 1989 de către cercetașii din Austria si a devenit deja o tradiţie prin care mii de cercetaşi încearcă să lase în urma lor puţin bine, puţină linişte, puţină pace în sufletul aproapelui lor, în comunităţile în care trăiesc şi în ţările din care provin.

Astfel, anual are loc la Viena o ceremonie religioasă la care participă reprezentanţi ai diferitor confesiuni creştine: catolici, ortodocşi, anglicani, protestanţi, evanghelişti etc.) în care se oferă ca simbol o flacără aprinsă de la Grota de la Betleem. Distribuirea acesteia în Europa (cât şi în afara Europei) semnifică angajamentul și dorinţa cercetaşilor de a promova mai ales PACEA ca modalitate de a relaţiona cu ceilalţi (fie că vorbim de relaţia cu cei din jur, de relaţii între ţări, de relaţii între confesiuni/ Biserici etc.).

Sub motto-ul “Seek Peace and Pursue it”, ceremonia de distribuire a Luminii Păcii de la Viena din acest a avut loc pe data de 14 decembrie la Biserica Sf. Leopold, parohia DONAUFELD, Kinzerplatz 19, 1210 Viena.

An de an, cu ajutorul cercetașilor inimoși, Lumina din peștera Bethleemului ajunge și în România.

Astfel, pentru prima dată, Lumina Păcii a ajuns și la Penitenciarul Mioveni și cu această ocazie cercetașii au transmis un mesaj de pace și liniște în preajma sărbătorilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.