Jandarmii au acţionat în forţă, la stadionul Nicolae Dobrin!

Zeci de jandarmi au avut, vineri, ca obiectiv principal stadionul Nicolae Dobrin, din Piteşti. A fost desfăşurare de forţe şi intervenţie după regulament. Pentru cei care nu ştiau ce se petrece au fost momente de uimire.

Jandarmii au acţionat în forţă! Zeci de oamenii ai legii au alergat către tribune şi au acţionat în acelaşi mod ca într-un caz real. Din fericire, nu a fost înregistrat vreun incident, fiind vorba doar de un exerciţiu demonstrativ.

„În această dimineaţă, la Stadionul Municipal Nicolae Dobrin din municipiul Piteşti, s-a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ executat de către luptătorii Detaşamentului1 Jandarmi Mobil, exerciţiu ce a constat în pregătirea forţelor pentru competiţiile sportive din acest sezon (fotbal masculin), pregătirea şi participarea jandarmilor pe linia asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în apropierea arenelor sportive.

Activităţile au pronunţat caracter aplicativ, dar şi cunoaşterea prevederilor legii privind prevenirea şi combarea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Au fost prezentate şi dezbătute aspecte referitoare la modul de asigurare a ordinii publice premergător, pe timpul şi după terminarea jocurilor sportive, obligaţiile organizatorilor, spectatorilor, societăţilor de securitate, precum şi a structurilor Ministerului Afacerilor Interne responsabile de asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării acestor evenimente.

De asemenea, au fost prezentate măsurile de ordine interioară, modul în care se execută controlul corporal preventiv, controlul bagajelor, evacuarea individuală, precum şi evacuarea unor grupuri de suporteri care tulbură ordinea în incinta arenei sportive”, declara Delia Dragomirescu, purtător de cuvânt al I.J.J.Argeş.