Pe 15 februarie, ANAF a emis ordinul prin care Lucreţiu Tudor, șeful Administrației Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, a fost schimbat din funcţie. Schimbarea de la Finanțe a provocat un scandal uriaș în PSD Argeș!

De luni, 18 februarie, Administrația Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va avea un șef nou. Dumitru Braia a primit o delegare pentru patru luni şi jumătate, până la data de 30 iunie. Braia este inspector fiscal şi a activat în ultimii ani ca șef Administraţie Adjunct Inspecţie Fiscală Teleorman.

Noul director s-a mai aflat la conducerea Finanţelor în anii 2000. Tot în acea perioadă a fost candidatul PSD la Primăria Piteşti, alegerile fiind însă câştigate de Tudor Pendiuc.

Schimbarea lui Lucrețiu Tudor, din funcţia pe care a ocupat-o timp de un an,  a produs un adevărat scandal între social-democrații argeșeni. Cel mai mare conflict s-a iscat între Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, şi liderul PSD Argeș, senatorul Şerban Valeca. Scandalul a rupt organizația în mai multe „părți”.

Totul a plecat după ce, în ianuarie, s-a pus în discuție în Biroul Permanent Județean al PSD Argeș susținerea lui Lucrețiu Tudor la conducerea Finanțelor. Prin rezultatele foarte bune înregistrate de AJFP Argeş, acesta a fost susținut cu unanimitate de voturi de membrii PSD. Organizația a votat într-un fel, biroul permanent a fost de acord, dar tot nu s-a ținut cont. La câteva săptămâni distanță, Tudor a fost înlocuit din funcția de conducere. În locul său a fost numit Dumitru Braia.