Cetatea lui Țepeș vizitată doar cu jandarmii! Pentru ce au fost luate măsurile de securitate?

Cetatea Poenari a fost redeschisă vizitării cu o condiție. Cei care doresc să ajungă la Cetatea lui Țepeș o vor face numai însoțiți de jandarmi. Măsurile de securitate, se impuneau, spun autoritățile.

Unul dintre cel mai importante obiective turistice din Argeș, Cetatea Poenari sau Cetatea lui Vlad Ţepeș nu nu a putut fi vizitat, vreme de aproximativ 3 luni. La sfârșitul lunii aprilie, un incendiu de proporții a izbucnit în zonă. Flăcările au fost stinse după câteva zile, alte focare apărând în perioada următoare.

 

O altă problemă ar fi apariția urșilor în zonă. În 2017, Cetatea lui Țepeș (Poenari) a fost închisă vizitării, din același motiv. În prezent, autoritățile au în lucru două ordine de ministru, unul cu privire la relocarea unei ursoaice cu doi pui şi de recoltare (n.r împuşcare) a unui urs.

Cetatea Poenari a fost redeschisă, azi, vizitării, cu măsurile de siguranță impuse. Poate fi vizitată de două ori pe zi de la orele 10 şi orele 15 de către grupuri de turişti numai însoţite de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş.

Pentru a ajunge la cetatea lui Țepeș turiștii au de urcat 1480 trepte. Preţul unui bilet pentru un adult costă 5 lei, iar cele pentru elevi, studenţi sau pensionari costă 2 lei. Acestea se pot achiziţiona chiar de la ghereta de la capătul treptelor.

 

Numărul de turiști care fac parte din grup nu este impus, jandarmii încadrând convoiul atât în față cât și în spate, pentru a putea interveni dacă animalele sălbatice se apropie de scări. De asemenea oamenii legii au rolul de a se asigura că turiștii respectă regulile și nu aruncă țigări aprinse sau materiale inflamabile în vegetație, eliminând, astfel, riscul provocării unui incendiu.