Update-În Monitorul Oficial au fost publicate hotărârile astfel că, urmează să fie învestiți în funcția de prefect Emanuel Soare și în cea de subprefect Cristian Andrei Ciungu. Rămâne de văzut cât vor sta în funcție cei doi, având în vedere că miercuri a trecut moțiunea de cenzură și Guvernul Orban a picat. Revenind la guvernare după o pauză de trei luni,  este lesne de înțeles că PSD va face noi numiri. 

În urma ședinței de Guvern ce a avut loc marți, au fost date două hotărâri ce privesc județul Argeș. Guvernul PNL a numit un nou prefect și subprefect în județul nostru. Potrivit actului normativ adoptat, Emanuel Soare, va fi prefect cu caracter temporar, iar Cristian Andrei Ciungu subprefect. 

Iată ce spune decizia 15 din ședința de Guvern din data de 4 februarie: „HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Argeș de către Soare Emanuel”, fiind vorba de prorectorul Universităţii de Stat din Piteşti. Acesta s-a înscris în PNL în 2019. A fost propus pentru funcţie încă de la sfârşitul anului trecut, pe vremea când nu era funcţionar public. Ca să îndeplinească această condiţie obligatorie, Emanuel Soare a dat concurs şi s-a angajat la o primărie din judeţ.

Conform ultimei declaraţii de avere depusă de către Soare la Universitatea de Stat din Piteşti, Emanuel Soare nu deţine terenuri şi locuieşte într-un apartament de 64 mp din Piteşti, deţinut împreună cu soţia.   Are două maşini marca Suzuki, una cumpărată în 2016, alta în 2017. Emanuel Soare are un credit de 50.000 lei la o bancă (împrumut contractat în anul 2017 şi scadent în anul 2020). Soţia lucrează la Universitatea din Piteşti.

La decizia numărul 16 din şedinţa de Guvern de marţi, se precizează:  „HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Argeș de către Ciungu Cristian-Andrei.”

Imagine

Ciungu este propunerea PMP Argeș pentru funcția de al doilea subprefect al Argeșului. Andrei Ciungu este funcționar public la Prefectura Argeș de 15 ani și jurist la Compartimentul Juridic.

Subprefectul Adrian Bughiu, din partea ALDE va rămâne în funcţie.