Update: Politistii efectuează verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și luarea măsurilor legale care se impun. Bărbatul riscă să fie sancţionat contravențional, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență. Amenda prevazută pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție fiind cuprinsă între 1.500 și 5.000 de lei.

Caz incredibil în județul Argeș. Un bărbat din Hârsești, care a fost dat dispărut de familia sa, și-a sunat sora și i-a spus că e sechestrat. Bărbatul a fost găsit de polițiști într-o locuință din aceeași localitate, fiind ascuns sub masă. Acesta se afla în casa iubitei sale, nefiind ținut cu forța.

În ziua de 27 septembrie, un bărbat a plecat voluntar de pe raza localității Hârsești,  fără a mai reveni la domiciliu. Bărbatul locuia singur, iar polițiștii au fost sesizați de dispariția sa de mama acestuia. Din primele verificări, oamenii legi au stabilit că acesta s-ar fi deplasat pe raza localității Ștefănești, pentru a ridica salariul de la firma unde lucra, cerând să intre în concediu medical, după care nu a mai fost văzut.

Văzând că a fost dat dispărut de familia sa, Marian Micu, de 42 de ani, și-a sunat sora, în seara zilei de 7 septembrie, dar în loc să o calmeze a reușit să o alarmeze spunându-i că ar fi într-un loc necunoscut, de unde nu este lăsat să plece.

Sora bărbatului a anunțat imediat poliția, iar oamenii legii au plecat în căutarea sa. Bărbatul a fost căutat de 150 de polițiști, pe raza localității de domiciliu, fiind scotocite albia pârâului Cotmeana, islazul și peste 50 de proprietăți.

Era ascuns sub masă

În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit în timp ce se ascundea, în locuința unei femei de 47 de ani, din aceeași localitate, cu care bărbatul avea o relație. Femeia respectivă a declarat, initial, polițiștilor că nu știe nimic despre cel căutat. Mai mult, aceasta și-a dat consimțământul în scris pentru a-i fi verificată locuința. În cele din urmă, bărbatul a fost găsit de polițiști ascuns, în casa femeii, sub o… masă.

Cel în cauză și-a justificat gestul invocând niște datorii financiare. Ar fi apelat la această metodă pentru a scăpa de datorii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română – Biroul Operațiuni Speciale Pitești, iar în activități au fost angrenați și 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.