Robert Glinţă, Cetăţean de Onoare al Piteștiului. 
 
Astăzi, aleşii locali au votat în CL Piteşti acordarea titlului de Cetăţean de Onoare tânărului, primul înotător român devenit campion european într-o probă masculină.
 
Robert Andrei Glinţă este a început înotul de performanţă la Clubul Sportiv Municipal Piteşti. 
 
În 2015 a obținut titlul de campion mondial la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) şi s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori şi a stabilit un nou record naţional pentru seniori (în bazin scurt).
 
În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, clasându- se pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record naţional al României.
 
În aprilie 2019 a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reuşit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China.
 
La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) pentru această probă fiind 53:85.
 
La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate.
 
În acest an a obținut medalia de aur la 100 m spate (Budapesta) şi a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria nataţiei româneşti. 
 

Sursa: Realitatea de Arges