în județul Argeș nu mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienţii Covid-19, a declarat prefectul Emanuel Soare în contextul tragediei de la Piatra Neamţ.

Declarațiile au fost făcute și în condițiile în care un salariat de la Permise şi Înmatriculări Auto a fost infectat cu noul coronavirus.

„Am dispus tuturor spitalelor să verifice, de urgenţă, situația din secțiile ATI și din saloanele cu prize de oxigen și să transmită un raport către Instituția Prefectului. Mai mult decât atât, la solicitarea prim-ministrului s-a realizat un plan de intervenție în baza căruia, începând de azi dimineață, echipe de control ale DSP, ISU şi ISCIR vor verifica toate secțiile de ATI din județ. În ceea ce priveşte situaţia de la Permise, o singură persoană este pozitivă şi ancheta este în desfăşurare. Cei care vor fi consideraţi contacţi direcţi vor intra în izolare, conform procedurilor. Sunt aproximativ 12 elevi evaluaţi. Unii au susţinut examenul pentru profesionişti. Aici evaluarea durează mai mult. DSP încearcă să realizeze toate anchetele epidemiologice în maximum 24 de ore. Provocarea este destul de mare în această perioadă. Aşteptăm evaluarea de la DSP, al cărei director, după cum ştiţi, este pozitiv, la fel şi epidemiologul şef al direcţiei. Doamna Honţaru nu se simte prea bine, dar, totuși, coordonează din spital activitatea DSP. În acest moment, în județul Argeș nu mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienţii Covid-19. În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de azi vom decide suplimentarea numărului de locuri, cu maximum 25, la PNF Câmpulung (Spitalul de Pneumoftiziolgie, n.r.). Acolo sunt două pavilioane nefolosite şi le vom amenaja pentru pacienţi Covid. Nu mai avem alte posibilități în județ. Rămâne transferul în alte județe”- Emanuel Soare.

Violeta Nedelcu, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș și alți patru angajați din totalul de nouă au fost de asemenea depistaţi pozitiv la Covid-19.

„Toți au fost testați. Sunt probleme în toate instituțiile. Undeva, pentru scurt timp, nu s-au respectat regulile. Transmiterea este comunitară”- Emanuel Soare.

 

Sursa: Realitatea de Arges