A treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”!

Curtea de Apel Piteşti a dat a treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”. Cei cinci inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, în luna mai a acestui an.

A treia condamnare în dosarul „Sclavie la Berevoeşti”! Inculpaţii, ridicaţi de mascaţi de acasă, miercuri, după ce Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi a emis mandatele de executare. Celor cinci inculpaţi le-au fost micşorate pedepsele iniţiale date de Tribunalul Argeş. Astfel, Iosif Ursu a primit 8 ani închisoare, faţă de 11 ani. Costinel Ionuţ Furdui, va executa 10 ani, faţă de 14 ani cât avea iniţial. Florica Ursu, are de ispăşit 6 ani şi nu 8 cât dăduse tribunalul. Marian Marinoiu va ispăşi 7 ani şi o lună, mai puţin faţă de 10 ani, cât primise la fond. Lenunţa Mădălina Păun, are de executat 4 ani, şi nu 5 ani şi 4 luni cât fusese iniţial, în timp ce Daniel Grancea va executa 6 ani, mai puţin cu 3 ani faţă de pedeapsa de 9 ani, dată de Tribunalul Argeş.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2008 s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea. Ulterior, erau forţate să efectueze zilnic diverse activităţi, atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în apropierea localităţii. Victimele erau ameninţate, lovite şi umilite. Dosarele au fost trimise în instanţă de procurorii Serviciului teritorial Piteşti al DIICOT la sfârşitul anului 2016, cei peste 30 de inculpaţi fiind împărţiţi în mai multe loturi.

Este a treia condamnare definitivă dată de Curtea de Apel Piteşti în acest caz de anvergură, prima fiind în septembrie 2017 , cea de a doua în iunie 2018.