În cadrul şedinţei ordinare de miercuri, a Consiliului Judeţean Argeş s-a aprobat tariful de 280 de lei, pentru testul PCR, la cerere, de către persoanele fizice. Pacienţii internaţi în spital vor fi testaţi gratuit.

La compartimentul de biologie moleculară pentru detecția COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență Pitești, toți pacienții internați și examinați în cadrul spitalului vor fi testați gratuit.

În viitor, determinarea PCR pentru COVID 19 va putea fi accesată și de alte persoane fizice interesate. În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobat tariful pentru Testul RT-PCR – Detecția directă a virusului COVID-19 prin tehnici de biologie moleculară la cerere.

Tariful propus este de 280 lei, în fișa calculației de cost fiind prezentate cheltuielile privind procesarea testului. În calcularea tarifului s-a ținut cont de materialele sanitare folosite, personalul implicat, consumabilele de testare și diagnosticare utilizate, resursele folosite pentru dezinfecție, precum și cheltuielile administrative.

Laboratorul a fost autorizat de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş la sfârşitul săptămânii trecute şi deja au fost făcute o serie de teste.