Video-Căruţa cu 3 persoane prinsă de viitură. Oamenii şi caii în vâltoarea apelor

Căruța cu 3 persoane prinsă de viitură pe Râul Târgului în comuna Poienari de Argeş, joi. Atelajul a rămas în mijlocul vâltorii după ce căruţaşul s-a avântat în apă, crezând că nu este adâncă.

Ploile abundente au făcut ca debitul râului să crească, în comuna Poienarii de Muscel, satul Arsenești. Un localnic se întorcea de la câmp cu căruța trasă de doi cai. În atelaj mai erau alte două persoane. Ca să ajungă la destinație, căruța cu 3 persoane ar fi trebuie să traverseze râul.

Căruța cu 3 persoane prinsă de viitură, după ce omul a mânat caii cu intenția de a traversa. Nu estimase cât de adâncă este apa, nici cât de curenții mari. S-a trezit că nu mai poate înainta. Caii abia se mai puteau ține pe picioare, din cauza viiturii.

Localnicii au chemat ajutoare. Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Câmpulung a mers în zonă. La sosirea militarilor toate cele trei persoane reușiseră să ajungă la mal. Căruța era, însă, în mijlocul viiturii. Militarii au intrat în râu ținându-se de corzi și au ancorat căruța. În acest fel, caii au putut fi trași din apă de un buldoexcavator, fiind salvați.

Video, foto: ISU Argeș