Urmărit internaţional, prins la Miceşti! Este condamnat pentru de jaf şi răpire

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost luat pe sus de poliţişti din comuna Miceşti şi dus în arest. Acesta era urmărit internaţional, fiind condamnat în Italia, pentru jaf şi răpire. Are de executat 6 ani, închisoare.

Urmărit internaţional, Vasile T., de 44 de ani, din Bistriţa Năsăud, se ascundea în Argeş, în casa mamei sale, din comuna Miceşti. Bărbatul este acuzat de fapte comisă cu violenţă, fiind condamnat în Italia. Pe numele său, autorităţile din peninsulă au emis un mandat european de arestare.

Potrivit judiciariştilor italieni, în aprilie 2011, Vasile T. şi fosta lui concubină au atacat un şofer de TIR, care transporta alimente. Cei doi au pus în practică un adevărat scenariu de film. Femeia, de pe marginea şoselei, a făcut semne disperate cerând ajutor şoferului care se afla în trafic. Bărbatul a oprit, fiind atacat cu un dispozitiv cu electroşocuri de Vasile T. Tâlharii români l-au legat la gură cu bandă adezivă. L-au băgat în camera frigorifică a TIR-ului, acolo unde l-au ţinut 3 ore. Au furat toate bunurile personale are şoferului şi o parte din marfa transportată.

În 2014, instanţa din Udine-Italia l-a condamnat pe bărbat pentru jaf şi răpire. Vasile T. are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani şi de achitat o amendă de 2.500 euro. Înainte de sentinţă a fugit din Italia în România. Autorităţile italiene au emis pe numele său mandat de arestare preventivă, bărbatul fiind urmărit internaţional. Ştiind că va fi căutat la Bistriţa Năsăud, s-a ascuns în Argeş, la mama sa. A fost arestat preventiv.