Update- Tinerii reţinuţi au fost prezentaţi Judecătoriei Curtea de Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis cererea şi a emis pe numele lor mandate pentru câte 30 de zile.

Descoperire uimitoare chiar şi pentru oamenii legii care au văzut multe în cariera lor. A prins un copil devenit spărgător la 12 ani. Cei care îl iniţiau sunt doi hoţi cunoscuţi, unul dintre ei fiind sub măsura controlului judiciar. Cei trei au reuşit să fure 5.000 de lei.

Spărgător la 12 ani, a devenit un copil de etnie romă din comuna Băiculeşti, judeţul Argeş! Băiatul a fost luat sub”aripa protectoare” de doi hoţi versaţi care au mai fost condamnaţi şi sunt cercetaţi şi în prezent în mai multe dosare de furt.

Un tânăr de 24 de ani, care are în prezent nici mai mult nici mai puţin de 10 dosare de furt şi conducere fără permis în cercetare şi pe rolul instanţelor şi cumnatul lui de aceeaşi vârstă, se aflau sâmbătă, DJ 704 H din comuna Băiculeşti. Cu ei era şi un băit de 12 ani. Copilul este folosit deseori de majori pentru a comite infracţiuni , ştiind că nu poate răspunde penal la această vârstă. Au decis să-l înveţe să spargă maşini.

Cei trei au găsit un autoturism parcat pe marginea drumului. Proprietarul, din neglijenţă, îl lăsase descuiat. Hoţii au scotocit şi au furat din maşină suma de 5.000 de lei. La puţin timp, au încercat să spargă un alt autoturism dar au fugit văzând că se apropie cineva. Imediat cum a descoperit lipsa banilor proprietarul a alertat poliţia.

Oamenii legii i-au prins pe spărgători în scurt timp. Infractorii majori au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă. Unul dintre ei se afla sub control judiciar. Duminică vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea luării unei măsuri preventive.