Video-Şoferul beat a dat foc maşinii de zeci de mii de euro!

Incredibil dar adevărat! Ceea ce părea un accident urmat de incendierea autovehiculului, este de fapt cu totul altceva. Şoferul beat a dat foc maşinii de zeci de mii de euro, fără să-şi dea seama ce face! Omul de afaceri s-a ales cu dosar penal.

Şoferul beat a dat foc maşinii de zeci de mii de euro! S-a întâmplat marţi seară, la ieşirea din comuna Buzoeşti, din judeţul Argeş. Un om de afaceri din Ştefăneşti, în vârstă de 36 de ani, se afla la volanul unei Toyota Land Cruiser. Era beat! Se ducea către comuna Recea. La un moment dat, din cauza vitezei şi a alcoolului, a pierdut controlul maşinii de teren şi a ajuns în şanţ. În momentul zdruncinăturii, celui de la volan i-a căzut telefonul din mână şi ţigara aprinsă. În loc să vadă unde a ajuns ţigara, a fost mai preocupat de telefon.

Bărbatul a început să îşi caute disperat aparatul prin maşina care era cu botul în şanţ. Un şofer aflat în trafic a oprit alături, ca să îl ajute. L-a văzut pe conducătorul auto aplecat şi crezând că are nevoie de ajutor a strigat al el. Acesta, în timp ce îşi căuta în continuare telefonul, a deschis portiera. Atunci, de la ţigara căzută pe nişte hârtii aflate pe scaunul din dreapta, a izbucnit incendiul.

Astfel, fără să vrea, şoferul beat a dat foc maşinii. A apucat să coboare, înainte de a fi rănit. Împreună cu cel care oprise să-l ajute a încercat să stingă focul cu extinctorul din dotarea autovehiculului. Nu au reuşit, flăcările extinzându-se în interior. Toyota era plină de dosare ale unei firme, atât pe scaunul din dreapta în faţă, cât şi pe bancheta din spate acestea arzând cu totul.

Pompierii de la Detaşamentul Costeşti, sosiţi la faţa locului nu au mai putut salva nimic din autovehicul. În timpul cercetărilor de la faţa locului, poliţiştii au stabilit că omul de afaceri avea o concentraţie de alcool de 1,19 la mie în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere din culpă. Maşina era cumpărată în leasing.

Foto, video: ISU Argeş