Şeful Poliţiei Argeş infirmă că a fost numit de prietena sa, Ministrul Carmen Dan! Tudorel Pieleanu a fost ajunct la IPJ Teleorman

Şeful Poliţiei Argeş, a avut o întrevedere cu jurnaliştii din judeţ în timpul căreia a explicat că nu a fost numit pe criterii de prietenie de fosta lui asociată, Ministrul Administraţiei şi Internelor Carmen Dan. Comisarul şef Tudorel Pieleanu, fost adjunct la IPJ Teleorman, a fost împuternicit inspector şef al IPJ Argeş, marţi.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii, comisarul şef Tudorel Pieleanu a  fost întrebat dacă numirea sa are legătură cu Carmen Dan.

„Sunt speculaţiii, pur şi simplu. Au şi ele partea lor de realitate. O cunosc pe doamna Carmen Dan de dinainte ca dumneaei să fie înalt funcţionar public. Dumneaei a ajuns, din câte ţin eu minte, la începutul anului 2011, subprefect. Eu sunt şeful Poliţiei Alexandria din 2007. Parcursul carierei mele nu a început din momentul în care am cunoscut-o pe doamna Carmen Dan. Am avut o relaţie corectă cu dumneaei! Ne cunoaştem familiile. Dumneaei este plecată din Teleorman, din 2016 de când a câştigat mandatul de senator, iar parcursul carierei mele nu a fost influenţat şi nu poate fi influenţat de acest lucru”, a zis inspectorul şef, Pieleanu

Între noiembrie 2011 şi martie 2014, Tudorel Pieleanu şi Ministrul Carmen Dan au fost asociaţi la firma Way Storage SRL. Firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului cu un Cod CAEN:9101 – „Activităţi ale bibliotecilor şi arhivelor“.

„În 2011 când am fost pus la dispoziţie au fost blocate celelalte funcţii, deşi la acel moment se dădeau examenele pentru şef de secţie. Nu reuşeam să ocup nici o funcţie pentru că era blocată organizarea concursurilor. Mi se oferise, de către conducerea de la acel moment, să plec la Alba. Am refuzat! S-a refăcut o analiză la nivelul IGPR şi s-a prelungit punerea mea la dispoziţie încă 3 luni, timp în care s-au eliberat funcţii de nivel corespunzător. În acea perioadă, într-o discuţie în familie, când mă gândeam să fac ceva pentru a putea trăi în continuare la un nivel corespunzător, am înfiinţat o societate. Ideea, la momentul respectiv, era un depozit de arhivare. Societatea s-a înfiinţat, nu a funcţionat niciun moment, pentru că între timp au intervenit posibilităţi de a reveni în sistem. S-a închis acea societate! Nu a funcţionat! Se poate verifica la Registrul Comerţului”, a spus Tudorel Pieleanu referitor la firma pe care a avut-o cu Carmen Dan.