Creşele din Piteşti nu au locuri suficiente . 116 copii au rămas neînscrişi

Creşele din Piteşti nu au suficiente locuri pentru numărul mare de copii pentru care au fost făcute cereri de înscrieri. Astfel, 116 solicitări nu şi-au găsit rezolvarea. Autorităţile încearcă să găsească soluţii.

Înscrierile pentru ocuparea unui loc în creşele din Piteşti s-au încheiat. Şi în acest an nu au fost locuri suficiente în cel 11 creşe. Au fost depuse 433 de solicitări, care au fost analizate de către comisia de evaluare, în vederea acordării punctajului.

Capacitatea totală a celor 11 creşe este de 520 locuri, iar dintre acestea, în prezent, 224 s-au ocupat prin reînscrierea în anul şcolar 2018-2019 a copiilor care deja frecventau unităţile. Se încearcă găsirea de soluţii pentru cei 116 copii care nu au putut fi înscrişi în creşe din cauza lipsei de locuri.

În şedinţa de Consiliu Local din 12 iulie, a fost dat în administrarea D.A.S. Piteşti un spaţiu din cadrul Creşei Smeurei în care funcţiona o grădiniţă cu program prelungit. Au fost alocate deja fondurile necesare amenajării şi dotării spaţiului respectiv, în vederea înfiinţării unei noi grupe de creşă cu 20 de locuri.

Creşterea numărului de solicitări la creşe este datorată şi stimulentului de aproximativ 700 lei pe care-l primesc mamele dacă se întorc mai devreme la serviciu din concediul de creştere a copilului.