Începând de azi, plata cu cardul a devenit posibilă în mijloacele de transport din Pitești. 

Plata se va efectua direct în mijloacele de transport, prin carduri bancare cu tehnologie contactless. În acest moment sunt deja 6 autobuze în care sunt active aceste echipamente. Aceste echipamentele de tip POS se vor monta câte două pe fiecare autobuz din cele 86 existente. Schimbarea se va face în totalitate în autobuze până la 1 iunie.

Sunt comercializate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,00 lei, nu se percepe nici un comision la tranzacţie. Valabilitatea unui bilet este de 45 de minute de la momentul eliberării, corespunzător unui timp egal cu al celei mai lungi călătorii Arpechim – Bascov, numai în mijlocul de transport unde a fost realizată tranzacţia.

Sistemul a mai fost implementat şi în alte oraşe din ţară, Piteştiul fiind al şaptelea oraş, alături de: Timişoara, Arad, Iaşi, Sibiu, Reşiţa şi Ploieşti.

Cum se folosește

Se apropie cardul bancar contactless de aparat (POS). După aprobarea plăţii, care durează doar câteva secunde, dispozitivul eliberează o chitanţă pe care sunt imprimate toate datele necesare utilizării acesteia ca bilet de călătorie. Pe chitanţă se tipăreşte: denumirea operatorului de transport, numărul de autobuz, data, ora, minutul şi secunda emiterii, tipul cardului utilizat, iar în partea de jos un cod QR. Acest cod QR poate fi scanat prin intermediul unui smartphone, cu ajutorul unei aplicații specializate pentru scanarea unor astfel de coduri. Beneficiul scanării acestui cod constă în faptul că se pot obţine informaţii din timp pentru planificarea călătoriei.