Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare cod galben de ploi şi vijelii pentru 13 judeţe din Sudul, Nord-Vestul şi Centrul ţării. Printre județele vizate se află și Argeșul.

Potrivit ANM, în Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Atenţionarea intră în vigoare astăzi la ora 14:00 şi este valabilă până la ora 22:00.

De asemenea, de astăzi, de la ora 11.00, este în vigoare şi o informare meteorologică care vizează cea mai mare parte a ţării. Potrivit informării, până vineri dimineaţa, la ora 10, vremea va fi în general instabilă.

Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.