A fost confrimat primul caz de coronavirus din România. Este vorba de un bărbat din județul Gorj. Auitoritățile fac apel la calm. Trebuie repectate măsurile emise de Ministerul Sănătății. De acum și preoții din Argeș îi vor informa pe credincioși despre coronavirus, transmițând mai departe informațiile oficiale. La fel și medicii de familie. Decizia a fost luată la Consiliul Județean Argeș unde a avut loc o întâlnire între președintele Dan Manu, ÎPS Calinic și președintele Colegiului Medicilor din Argeș, Valentin Bănică.

Preoții din Argeș îi vor informa pe credincioși despre coronavirus! Președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, a avut întrevederi cu președintele Colegiului Medicilor Argeș, dr. Valentin Bănică, precum și cu ÎPS Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în acest sens. Cei trei au discutat să fie făcută o mediatizare cât mai intensă în rândul populației a recomandărilor care trebuie respectate pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus sau gripă.

Astfel, toți pacienții care vor intra în cabinetele medicilor de familie vor fi informați cu privire la aceste reguli care ne pot proteja împotriva infecțiilor cu coronavirus sau gripă. De asemenea, este important ca mesajul privind respectarea unor reguli de minimă igienă și protecție să ajungă și la cei care nu au acces facil la informație. Întrucât preoții trăiesc în mijlocul comunității, aceștia vor transmite oamenilor recomandările venite din partea specialiștilor.

  Reguli de urmat:

1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
3. Nu vă atingeți ochii, nasul si gura cu mâinile;
4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.