Premierul Ludovic Orban a efectuat astăzi o vizită la uzina Dacia, din Mioveni, Argeș.

Au fost prezenți și directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, prefectul Argeșului, Emanuel Soare, președintele AAAS, Adrian Miuțescu și oameni politici din Argeș.

,,Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia- Logan și Sandero- dar și rezultatele spectaculoase ale companiei din ultima perioadă. Astfel, în septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.

Ludovic Orban a apreciat măsurile implementate de constructorul de automobile pentru protejarea sănătății angajaților și a prezentat, la rândul său, stadiul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu și la drumul expres Pitești-Craiova, obiective de maximă importanță pentru argeșeni și pentru Dacia. Guvernul Orban a deblocat proiectul autostrăzii, cerută insistent de cel mai mare agent economic din județ. Acesta a avut ocazia să revadă, la uzină, pomul pe care l-a plantat anul trecut, lângă pavilionul Dacia”-  Prefectura Argeș.

Premierul se află la cea de-a treia vizită la uzina Dacia în mai puțin de un an de zile.

„Guvernul Orban acordă o atenție deosebită județului Argeș și nevoilor agenților economici argeșeni”, subliniază instituția prefectului.

Sursa: Realitatea de Arges