În urma deciziei CCR 130 de pacienţi au fost externaţi la cerere, în județul Argeș, până luni, a anunțat prefectul Emanuel Soare.

„(…) Toţi vor fi monitorizaţi prin medicii de familie şi poliţişti. Unii dintre cei care s-au externat la cerere sunt asimptomatici, iar alţii diagnosticaţi pozitiv. Prin urmare există risc să transmită virusul. Li se va recomanda să stea acasă, să respecte măsurile sanitare, să evite contactul cu alte persoane. Izolarea este cea mai bună măsură de evitare a contaminării celor din jur. Dacă nu vor fi găsiţi la domiciliu în momentul controlului, riscă să intre sub incidenţa legii. Asta e tot ce se poate face în acest moment (…), a declarat prefectul.

92 sunt afectate de Covid.

„Din păcate, în toate acţiunile de control la care am participat, am constatat că mulţi cetăţeni nu poartă mască de protecţie, nu păstrează distanţa, nu respectă normele de igienă. De asemenea, un alt factor de risc ridicat de transmitere îl reprezintă naveta spre şi dinspre locul de muncă”, a declarat prefectul județului.