Analizele de laborator au confirmat pestă porcină africană la cea de treia fermă din Slobozia Argeș. În week-end au murit peste 20 de porci, fiind prelevate analize. Vor fi ucise aproximativ 42.000 de capete. Anul trecut la celelalte două ferme din Slobozia, au fost sacrificați aproximativ 29.000 de porci.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor s-a întrunit la Prefectura Argeș  şi a aprobat planul de măsuri în zonele de protecţie după ce analizele au confirmat pesta porcină africană la cea de a treia fermă din comuna Slobozia. Este vorba de ferma din Grupul Dan Bred, situată la 7 kilometri distanță de primele două ferme ale grupului, afectate de PPA anul trecut. În ultimele zile au murit peste 20 de porci, fiind prelevate probe.

După ce testele au confirmat virusul, urmează să fie sacrificați aproximativ 42.000 de porci ce vor fi îngropați pe un teren din comună. Anul trecut, grupul DanBred a scrificat aproximativ 30.000 de porci în celelalte două ferme deținute în aceeași comună, unde s-a confirmat virusul. Pentru porcii uciși, au fost acordate despăgubiri în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro.