În acest week-end Cinema „Bucureşti” din Piteşti vine cu o ofertă greu de refuzat. Va fi proiectat documentarul istoric „Războiul Regelui”, publicul având intrare gratuită. Spectatorii vor trebui să îşi facă rezervare pentru a ocupa un loc în sală.

 

Documentarul istoric „Războiul Regelui” va ajunge duminică, 9 februarie, ora 18,  la Pitești, fiind prezentat publicului gratuit la Cinematograful „București”. În cadrul Turneului Național al celor două filme documentare „Maria – Inima României” și „Războiul Regelui”, producătorul executiv John M. Florescu alături de postul de televiziune HISTORY invită publicul din Pitești la proiecția acestui film eveniment.

 

„Războiul Regelui”este ultima din marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvaluită de ultimul șef de stat din acele vremuri, rămas în viață – Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Filmul a avut premieră în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY și HISTORY2. Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau Bilete la Turneu Național – Războiul Regelui la Pitești | EventbookJohn Florescu, producător executiv, și Dan Draghicescu, producător asociat, vin la Pitești pentru a prezenta publicului documentarul și pentru a oferi ocazia unei sesiuni de întrebări și răspunsuri tuturor celor interesați de informații din culisele acestei producții. 

Turneul Național al celor două documentare istorice a debutat în toamna lui 2019 și se desfașoară pe parcursul a 6 luni. Încă de la debut, turneul s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori. Pentru proiecțiile desfășurate până acum în București, Constanța, Alba Iulia, Timișoara, Sinaia și Sibiu rezervarea locurilor gratuite s-a epuizat într-un timp record de 24-48 h/proiecție.

Este o ocazie pentru piteșteni de a viziona gratuit un documentar istoric impresionant. Povestea deciziei unui Rege care într-un punct critic în al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape 6 luni. Este o poveste a intrigilor de palat și o poveste a decepțiilor. De la Palatul Buckingham spre București, de la Moscova spre Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr Rege ce a îndrăznit.