Dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol pentru un bărbat din Ștefănești.

Pe 29 noiembrie polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați de o femeie din aceeași localitate cu privire la faptul că soțul său, de 38 de ani, din aceeași localitate, ar fi abuzat sexual pe fiica acestora de 15 ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, iar cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Cercetările au fost extinse sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, iar în seara aceleiași zile, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Pe 30 noiembrie bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Poliția Română desfășoară, la nivel național, mai multe campanii pentru prevenirea și combaterea diverselor forme de abuz, comise asupra minorilor și nu numai, scopul acestora fiind, pe de o parte, creșterea gradului de informare al copiilor, părinților și publicului larg

Pe pe de altă parte poliția Argeș reamintește că încurajează persoanele care sunt victimele unor asemenea fapte, ori ale celor care iau cunoștință de săvârșirea acestora, să le sesizeze de îndată, organelor de cercetare penală.

 

Sursa: Realitatea de Arges