Doi indivizi au ajuns în arest fiind acuzați că ar fi accestat ilegal un program al aparatelor de jocuri de noroc. Bărbații câștigau la păcănele cu ajutorul unui soft. Au fost prinși în flagrant de polițiștii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Pitești chiar când luat potul cel mare! 

Câștigau la păcănele cu ajutorul unui soft! În urma cercetărilor, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate piteşteni au reţinut au reţinut doi bărbaţi, de 40 de ani, din Piteşti, respectiv de 55 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic, fapte prevăzute de art. 249 și art. 360 din Codul Penal, precum și de folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de șansă și metodelor de selecție al aparatelor de jocuri de noroc, prevăzută de O.U.G. nr. 77/2009.

Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna martie 2017 până în prezent, cei doi bărbați, cu ajutorul unei alte persoane, precum și complicitarea unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat șansele de câștig ale unor aparate de jocuri de noroc, obținând câștiguri ilicite, evaluate până în acest moment al cercetărilor la peste 85.000 de lei. Dețineau un soft cu ajutorul căruia puteau să afle combinațiile cărților de joc și ridicau sau coborau miza în funcție de ce urma să afișeze aparatul, ei știind înainte ce cărți vor ieși.

Pentru probarea activității infracționale, în seara zilei de 11 februarie a.c., pe raza județului Timiș, a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant a celor două persoane în cauză, în timp ce se aflau într-o sală de jocuri, unde unul dintre cei doi realizase un câștig de peste 15.000 de lei prin utilizarea acestor metode.

Totodată, pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 12 februarie a.c., au fost realizate patru percheziții domiciliare, la locuințele celor în cauză, din Pitești, județul Argeș, respectiv Câmpina, județul Prahova. Acasă la aceștia au fost găsite și ridicate sume de bani și bunuri, constând în sumele de aproximativ 18.000 de lei, peste 1500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căști bluetooth, suporți de memorie, dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc.