Tot mai multe persoane nesocotesc hotărârile legate de măsurile izolării la domiciliu sau al deplasărilor. Oamenii legii fac zilnic verificări în acest sens, fiind date sute de sancțiuni. Doi argeșeni au fost amendați că în loc să stea în izolare, au mers la cumpărături.  Cei doi s-au întors din Austria pe data de 23 martie și în loc să respecte măsurile au părăsit locuința. 

Amendați că în loc să stea în izolare, au mers la cumpărături! În ultimele 24 de ore, angajații din  Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală și din partea altor instituții din Argeș au efectuat mai multe controale, pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu virusul COVID-19.

Cei din MAI au acționat cu un efectiv de 623 de persoane, DSP Argeș cu 96, iar cei din alte structuri au fost 61. Au fost mobilizate 193 de mijloace tehnice, dintre care 150 ale Poliției.

Au fost verificate 1683 de persoane în privința respectării măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate 4  sancțiuni, în valoare totală de 20.000 de lei, persoanelor care nu au respectat măsurile de izolare. Trei dintre persoanele sancționate au fost plasate în carantină. Două dintre ele sunt din comuna Mihăești, iar una este din comuna Merișani. Cei din comuna Mihăești sunt concubini și s-au întors din Austria pe data de 23 martie. Ambii au părăsit locuința și au plecat la cumpărături. Vecinii au fost cei care au anunțat autoritățile.

Nu au fost întocmite dosare penale noi. În plus, au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 227 000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.