Alertă la Colegiul Național „Zinca Golescu” după ce o elevă de 16 ani, suspectă de meningită meningococică, se află internată la Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” în stare gravă. Elevii nu s-au prezentat la ore!

Elevii au fost doar în trecere astăzi la „Zinca Golescu”. Nu s-au prezentat la ore!

De teama meningitei, majoritatea elevilor de la Zinca Golescu au fost absenți, joi dimineața, de la ore. Profesorii s-au trezit fără elevi în clasă. Se pare că decizia a fost luată de consiliul elevilor. Din cauza incertitudinii în ceea ce privește cursurile, majoritatea diriginților au stabilit ca elevii, care învață după amiază în cadrul liceului, să nu se prezinte nici ei la cursuri.

„O parte din copii au venit, ceilalți poate au considerat că trebuie să meargă la medic. Dacă mă întrebați, în calitate de părinte, vă spun clar că aș fi fost îngrijorată și mi-aș fi ținut copilul acasă și m-aș fi dus cu el la medic. Vă precizez că noi nu am luat măsura ca elevii să nu vină astăzi la școală. Profesorii sunt în școală, programul se desfășoară normal.”, ne-a precizat Maria Broștescu, directoarea Colegiului Național „Zinca Golescu”.

Cert este că azi, la liceu nu s-au ținut deloc ore. Se pare că elevii care s-au prezentat în cele din urmă la liceu, s-au întors acasă. Pentru că nu au fost organizate ore, conducerea liceului a dezinfectat întreg spațiul școlar.

„Inspectoratul a făcut exact ce trebuia să facă. A ținut legătura cu Direcția de Sănătate Publică. A  primit informațiile cu privire la suspiciunea de meningită, la ziua de ieri era doar suspiciune.  S-a trecut la igienizarea sălilor de clasă, la dezinfecția lor… Consiliul Profesoral a comunicat prin intermediul diriginților către părinți toate informațiile. Puterea internetului și discuțiile dintre copii au condus la această stare. S-a considerat că nu e mai bine să nu se meargă astăzi la ore. Noi credem că școala nu era în pericol, de asta s-au și făcut demersuri toată ziua de ieri pentru dezinfecție. Trezindu-ne astăzi la liceu cu săli goale de clasă am decis împreună cu doamna director să facem dezinfecția totală.”, ne-a precizat Dumitru Tudosoiu– inspector şcolar general al ISJ Argeş.

Acesta ne-a mai precizat că orele urmează a fi recuperate într-o zi care urmează a fi stabilită.

De asemenea, astăzi la ora 13.00, la Colegiul Zinca Golescu  se va organiza Consiliul Profesoral Extraordinar, unde va avea loc o întâlnire și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Urmează să se stabilească și dacă elevii trebuie să vină la ore în ziua de vineri.

În ceea ce o privește pe fata de 16 ani, suspectă de meningită meningococică, aceasta se află într-o stare gravă. Mai multe detalii despre acest caz aici: https://realitateadearges.net/eleva-de-la-zinca-golescu-transferata-la-spitalul-matei-bals-cu-suspiciunea-de-meningita/.

Conform Direcției de Sănătate Publică, cazul nu a fost confirmat încă: „Nu s-a confirmat încă! Noi nu am primit nicio hârtie oficială de la Balș”, a precizat Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș.