Curtea de Apel Piteşti a prelungit joi, mandatul european de predare temporară. Afaceristul Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene unde se aşteaptă sentinţa definitivă.

Afaceristul Nicola Inquieto rămâne în custodia autorităţilor italiene încă 90 de zile. Este decizia dată joi de Curtea de Apel Piteşti.
„Admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv Tribunalul Napoli Nord, I Secţiune Penală – Colegiu A – Italia şi dispune prelungirea predării temporare a persoanei solicitate Inquieto Nicola, pe o perioadă de încă 90 de zile, calculată de la data de 25.07.2019, până la data de 22 octombrie 2019, inclusiv. Prelungirea ce se acordă se va supune aceloraşi condiţii precum cele ce au stat la baza acordului iniţial încheiat cu autorităţile italiene”, se arată în decizia magistraţilor. Sentinţa nu este definitivă putând fi contestată în 5 zile.

Nicola Inquieto, afaceristul italian arestat la Piteşti în urmă cu un an şi acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le avea în Argeş, a fost condamnat, pe fond, la 16 ani de închisoare. Sentinţa dată de Tribunalul Napoli în luna mai nu este definitivă. Autorităţile italiene au cerut prelungirea predării temporare pe motiv că procesul încă nu s-a încheiat. În România Nicola Inquieto mai este cercetat în două dosare penale.

În Piteşti, Inquieto conducea afaceri imobiliare, în domeniul  construcţiilor şi un centru spa modern. Acum firmele sale sunt în insolvenţă. 148 de argeşeni riscă să fie evacuaţi din locuinţele pe care le-au cumpărat în rate, direct de la dezvoltator, dar pe care nu le-au terminat de achitat pentru a deveni proprietari.