Astăzi cultura argeșeană a pierdut un om de valoare. A murit un cunoscut artist argeșean. Este vorba de  interpretul de muzică folk, Tiberiu Hărăguș. S-a stins din viață la vârsta de 58 de ani, la spital.

A murit un cunoscut artist argeșean! Tristul anunț a fost făcut de directorul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu. Acesta a scris pe contul lui de socializare:

„DOLIU ÎN CULTURA ARGEȘEANĂ. CANTAUTORUL TIBERIU HĂRĂGUȘ A MURIT ASTĂZI LA SPITALUL JUDEȚEAN! A fost sufletul de aur al muzicii din Pitești, cu un talent rar întâlnit în lumea folkului – și a făcut parte dintre cei mari, cântând alături de Tudor Gheorghe, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Ștefan Hrușcă, Florin Chilian ș.a. Pe Tibi l-am angajat la Centrul Cultural Pitești în 2008, când rămăsese șomer după desființarea, de către niște oameni răi (și voi scrie într-o zi cine au fost), a Tehnic-Clubului.

L-am rugat să țină cursuri de chitară pentru copii și să înființeze un grup folk – așa s-a născut P620 (Pitești, 620 de ani de la prima atestare documentară).

A creat Imnul Piteștiului și a susținut sute și sute de spectacole. Am inventat serile La Fântână (Muzicală), ani de zile am mers să cântăm în Ștrand. Atât de mult mă respecta încât nu-mi refuza nimic – a fost chiar …. primar peste Orășelul Copiilor, pe niște geruri năpraznice.

S-a luptat, și a reușit, să înființeze un Festival național de folk la Pitești, TrivaleFest, pe care l-a organizat impecabil.

 

Înainte de spectacol a fost luat cu salvarea

Tibi Hărăguș nu a fost doar o mare valoare culturală, ci și un NOBIL, un aristocrat al spiritului. Aseară, la Filarmonica Pitești, trebuia să cânte și să coordoneze spectacolul de Dragobete.

I s-a făcut rău, a chemat Salvarea (de ani buni, era grav bolvav, dar nu s-a pensionat medical cum fac atâția șmecheri de români, s-a luptat cu boala), spectacolul s-a ținut fără Tibi. La 8 dimineața, l-a sunat pe colegul Stelică Neacșu să întrebe cum a ieșit, era preocupat. Lasă asta, spune cum te simți tu! Eu? Am făcut un infarct peste noapte, mă simt rău, nu pot respira. La 8,30, discutam cu Carmen Salub despre Tibi, înainte de o ședință. După ședință, aflăm că dragul nostru Tibi nu mai este printre noi! Mă opresc aici, am mii de amintiri de Tibi! Condoleanțe familiei!”