Conflict la locuinţa Regelui Internaţional al Romilor, Dan Stănescu

Poliţiştii şi jandarmii au fost chemaţi să intervină la Costeşti, având loc un conflict la locuinţa Regelui Internaţional al Romilor de Pretutindeni, Dan Stănescu. Peste 40 de romi s-au dus la şeful lor să-şi ceară drepturile băneşti.

„Există o sesizare privind o stare conflictuală între un bărbat de etnie roma şi mai multe persoane care s-au adunat în zona locuinţei acestuia. Bărbatul este cercetat pentru infracţiuni de natură economică, în acelaşi dosar cu persoanele care s-au adunat la locuinţa acestuia. Circa 40 de persoane sunt prezente. Acestea nu se manifestă violent la acest moment. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie, precum şi unul din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Cel care a solicitat prezenţa oamenilor legii este chiar Dan Stănescu, cunoscut drept „Regele Internaţional al tuturor Romilor Creştini de Pretutindeni”. Acesta ar fi trebuit să acorde nişte drepturi băneşti pentru unele lucrări executate de mai mulţi romi, pe teritoriul judeţului. Legalitatea acelor lucrări a intrat în atenţia oamenilor legii care au demarat cercetări penale. Conturile lui Dan Stănescu au fost blocate pe durata anchetei şi acesta nu mai poate achita romilor sumele pentru munca prestată. Oamenii au mers la locuinţa acestuia pentru a-i cere socoteală. La sosirea oamenilor legii persoanele au plecat, fără a se înregistra violenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.