Noi cazuri de gripă în Argeş! Majoritatea pacienţilor au virusul AH1

În Argeş numărul cazurilor de gripă confirmate, continuă să crească. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat joi, că în judeţul nostru sunt 16 pacienţi care au ajuns la spital din cauza gripei.

Noi cazuri de gripă în Argeş! Joi, DSP Argeş anunţa că numărul a ajuns la 16 cazuri confirmate. Ultimii doi pacienţi sunt un copil de numai 7 luni, din Piteşti şi o femeie de 41 de ani, din Câmpulung. Primul pacient cu gripă în Argeş a fost depistat pe data de 28 decembrie anul trecut, numărul crescând în perioada următoare. Din totalul celor 16 cazuri confirmate la nivelul judeţului, 15 au virusul AH 1 şi unul AH3. Niciunul nu a fost vaccinat.

Până joi în România, au murit 10 persoane din cauza gripei. Din fericire, în judeţul Argeş nu a fost înregistrat niciun deces, deşi periodic apar noi cazuri de gripă. Pentru a ne feri de gripă, dar şi de viroze, medicii recomandă să evităm contactul cu persoanele care prezintă semne că ar fi bolnave. Trebuie să consumăm alimente bogate în vitamine, dar şi să ne spălăm cât mai des pe mâini. De asemena persoanele care au simptome de răceală, trebuie să se prezinte la medic şi să evite automedicaţia. De asemenea trebuie ca în mijloacele de transport public sau în locurile publice să poarte măşti de protecţie.