Preţul biletului în transportului local la Piteşti mai mic ca în alte oraşe!

Primăria Piteşti a făcut publice preţurile practicate în mai multe oraşe din ţară, în transportul public local. O analiză arată că la Piteşti costurile sunt la mijloc, nici cele mai mari, dar nici cele mai mici.

 

Preţul biletului în transportului local la Piteşti mai mic ca în alte oraşe! Asta reiese din tabelul costului în 24 de oraşe din România. Astfel, la Piteşti preţul biletului cu o călătorie este de 2 lei în timp ce un abonament pe o linie costă 60 lei, pe două linii 70 de lei şi pe toate liniile 80 de lei. Este puţin dacă ar fi să comparăm cu Oradea şi Arad unde preţul unui bilet este de 3 lei iar al unui abonament pe toate liniile, 80 lei, respectiv 90 lei. Este mai mic şi faţă de Alba Iulia şi Baia Mare unde preţul biletului este de 2,5 lei, însă un abonament pe toate liniile costă 75, respectiv 65 de lei. La Cluj însă, biletul costă 2,5 lei, însă abonamentul pe o linie este de 70 de lei, pe două linii 95 şi pe toate liniile 138 lei.

La Sibiu, tariful unui bilet este tot 2 lei, ca la Piteşti, dar pentru un abonament pe toate liniile, călătorii plătesc 65 de lei. La fel şi la Zalău unde costul unei călătorii este de 2 lei, dar un abonament pe toate liniile 65 de lei. Cel mai mic preţ practicat în transportul public local este la Brăila unde un bilet cu o călătorie costă 1,5 lei şi un abonament pe toate liniile 55 de lei.