MANAGER DE SPITAL, ACORD DE RECUNOAȘTERE A VINOVAȚIEI PENTRU 146 DE FAPTE DE MITĂ

Managerul Spitalului CF nr. 2 din București recunoaște luarea de mită de la firmele contractante, acceptând o pedeapsă cu suspendare pentru 146 de fapte.

Șerban Bucur, managerul Spitalul CF nr. 2 din București a semnat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat o pedeapsă de trei ani cu suspendare pentru cele 146 de fapte de mită. El este acuzat că a luat mită de la firme aflate în contract cu unitatea aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, percepând un comision între 5 și 10%, fără TVA, din facturile decontate.

Acorduri de recunoaștere a vinovăției au semnat și ceilalți patru inculpați, oameni de afaceri, care sunt acuzați de dare de mită în formă continuată. ”În perioada decembrie 2019-iunie 2024, inculpatul Bucur Șerban, la data faptelor manager al  Spitalului Clinic CF nr.2  București și ordonator de credite, ar fi pretins și primit de la inculpații B.E, E.S.A, O.M, M.P.A, precum și de la alte două persoane (martori), toți fiind reprezentanți ai unor societăți comerciale aflate în relații contractuale cu spitalul, foloase necuvenite, respectiv, suma totală de aproximativ 764.370 de lei, reprezentând un procent cuprins între 5% și 10 % din valoarea fără TVA a facturilor plătite de unitatea medicală în perioada decembrie 2019-iunie 2024 inclusiv. Banii ar fi fost primiți de managerul spitalului  în legătură cu atribuțiile sale de serviciu și anume, pentru asigurarea bunei desfășurări a relațiilor contractuale și plata facturilor.

Cele 146 de acte materiale reprezintă tot atâtea împrejurări în care managerul spitalului ar fi primit sumele de bani, în numerar, de regulă în plic, de la reprezentanții societăților comerciale, cu prilejul întâlnirilor care au avut loc la biroul său  de la Spitalul Clinic CF nr. 2 din București, în perioada menționată. Contractele aveau ca obiect asigurarea hranei zilnice a pacienților, lucrări de reparații, întreținere a instalațiilor electrice, sanitare, termice și de altă natură, inclusiv lucrări de reabilitare a unor secții sau compartimente din cadrul Spitalului, servicii privind sistemul informatic de programare electronică online a pacienților, achiziționarea de huse, halate, seturi sterile, produse de curățenie și dezinfectanți”, precizează procurorii.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.