ACȚIUNE DE SALVARE EXTREM DE DIFICILĂ DESFĂȘURATĂ DE JANDARMII MONTANI ARGEȘENI ÎMPREUNĂ CU SALVAMONT ARGEȘ

Aproximativ 12 ore pe timp de noapte, jandarmii montani și Salvamont Argeș intervin pentru salvarea unui grup blocat în zona Padina Lăncii.

Intervenția jandarmilor montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, împreună cu Salvamont Argeș, a durat aproximativ 12 ore pe timp de noapte pentru salvarea și coborârea unui grup de turiști blocați în zona Padina Lăncii.

Apelul la 112 a anunțat că trei tineri se aflau blocați pe un traseu montan într-o zonă nemarcată și nu mai puteau înainta. Doi jandarmi montani și doi lucrători de la Salvamont Argeș au pornit în urcare spre tineri, constatând că unul avea glezna luxată și nu se putea deplasa.

O altă echipă de jandarmi montani și salvamontiști a fost trimisă în miez de noapte pentru a coborî tânăra cu o targă, finalizând operațiunea în jurul orei 6 dimineața, toți fiind aduși în siguranță la vale.

Jandarmii montani argeșeni subliniază importanța respectării regulilor în zonele montane și recomandă solicitarea imediată a sprijinului patrulelor de jandarmerie sau apelarea numărului unic de urgenţă 112 în caz de necesitate.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.