INEDIT: FC Barcelona lansează proiectul ”Barca Academy Romania” la Senatul României

Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeș, primește delegație de la FC Barcelona, condusă de președintele Joan Laporta, la lansarea oficială a proiectului ”Barca Academy Romania” la Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”.

”În calitate de chestor al Senatului României, am avut oportunitatea și plăcerea să fiu gazdă a unei delegații a clubului FC Barcelona – condusă de președintele Joan Laporta – și să particip la lansarea oficială a proiectului ”Barca Academy Romania”.

Discuțiile de la Senatul României au subliniat rolul considerabil pe care sportul îl are în viața socială, culturală, educațională și economică a unei țări, fiind deopotrivă vector de integrare și cooperare internațională.

Participarea la lansarea oficială a ”Barca Academy Romania”, la Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”, mi-a oferit prilejul să înțeleg cum funcționează un model de succes în sport, îmbinând infrastructura sportivă de top cu metodologie, management, proceduri și reguli.

Prin acest proiect, celebra ”La Masia” – cea mai titrată academie de fotbal de copii și juniori din lume – aduce în România staff, antrenori și standarde de antrenament și joc impuse de clubul catalan. Asta înseamnă lărgirea accesului la sport de performanță pentru copiii cu calități sportive deosebite din toate zonele, cu atât mai mult cu cât selecția va fi extinsă la nivel național.

Am salutat acest proiect și sper ca România să fie casă pentru cât mai multe modele de succes! Sportul formează caractere și susține coeziunea grupurilor și a comunităților, de care avem mare nevoie!

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.