DECLARAȚIILE DE AVERE ALE CELOR 7 CANDIDAȚI LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI

O trecere în revistă a declarațiilor depuse de cei 7 candidați validați la BEC dezvăluie diferențe semnificative în averile și programele lor.

Declarațiile de avere ale celor 7 candidați la președinția României validează diversitatea situațiilor financiare și a surselor de venituri. Mircea Geoană și Kelemen Hunor se numără printre cei mai bogați, având depozite și venituri diversificate, în timp ce Diana Șoșoacă și George Simion se află la polul opus, fără conturi bancare.

Geoană raportează venituri de 240.000 euro de la NATO, 104.400 lei din pensie, drepturi de autor și dividende, în timp ce Kelemen Hunor se laudă cu aproape 600.000 de lei din funcțiile sale. Doar Nicolae Ciucă și Mircea Geoană primesc pensii, cu sume de 232.920 lei, respectiv 104.400 lei.

Terenurile și proprietățile imobiliare reprezintă o parte semnificativă a averii candidaților. Simion se evidențiază pentru lipsa raportării la acest capitol, în timp ce Geoană deține două imobile în București. Kelemen Hunor, Elena Lasconi, Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă declară deținerea de terenuri.

Majoritatea candidaților au depozite bancare și investiții, dar Lasconi și Șoșoacă menționează și datorii. Șoșoacă a împrumutat 30.000 euro și 13.500 lei, în timp ce Lasconi a acordat împrumuturi de peste 400.000 lei și 30.000 lei partidului său.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.