ROMÂNIA PRIMEȘTE 1,5 MILIARDE DE EURO DIN FONDUL DE COEZIUNE AL UE PENTRU RECONSTRUCȚIA DUPĂ INUNDAȚII

România va primi 1,5 miliarde de euro pentru refacerea infrastructurii și a gospodăriilor afectate de inundații.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a transmis în această seară pe Facebook că “România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii și a gospodăriilor distruse de inundații“.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un ajutor de zece miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE, pentru țările afectate de inundații. Aceasta a avut o întâlnire cu premierii Poloniei, Cehiei, Austriei și Slovaciei.

Premierul Ciolacu nu a participat la reuniune, deoarece se afla într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, relatează News.

“La prima vedere, este posibil să se mobilizeze zece miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru țările afectate. Aceasta este o reacție de urgență“, a declarat von der Leyen în orașul polonez Wroclaw, alături de cei patru lideri.

Reamintim că, în România, peste 15.000 de persoane din cinci mii de gospodării din Galați și Vaslui au fost afectate de inundațiile de weekendul trecut, iar șase persoane au decedat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.