PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS DECOREAZĂ SPORTIVII MEDALIAȚI LA JOCURILE OLIMPICE ȘI PARALIMPICE DE LA PARIS

Președintele Klaus Iohannis a decorat sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, subliniind importanța sportului în agenda națională.

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat, miercuri, pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris. În cadrul ceremoniei, care s-a desfășurat la Palatul Cotroceni, acesta a spus că este esențial ca sportul să își găsească „locul binemeritat” în topul priorităților naționale. Șeful statului a subliniat că medaliile obținute de performerii români la Jocurile Olimpice și la Jocurile Paralimpice de la Paris sunt „simbolul regenerării sportului românesc”.

Sportivii români au avut o vară minunată la Paris, cucerind în total unsprezece medalii, nouă la Jocurile Olimpice, trei de aur, patru de argint și două de bronz, și două la cele Paralimpice, un aur și un bronz.

Elisabeta Lipă a primit cea mai înaltă distincție, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer. În cadrul ceremoniei, au fost acordate și alte distincții sportivilor și antrenorilor români care au excelat la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare sportivilor români, încurajându-i să continue să se autodepășească și evidențiind importanța contribuției lor la istoria sportului românesc. Ceremonia de decorare s-a desfășurat într-un cadru festiv la Palatul Cotroceni, marcând o pagină de istorie pentru sportul din România.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.